Tillbaka
V/A
Volym 3 - Den bästa svenska musiken 80-tal

Cd 2000 (Mnw MNWCD 351) <Omslagets baksida>

 

 

 

Rymdimperiet: Afrika, 2,46 (Stry)
Stry: Sång, gitarr & keyboard
Joakim Thåström: Sång & gitarr
Christian Falk: Bas
Gurra: Trummor

Imperiet: Alltid Rött Alltid Rätt, 3.15 (Imperiet)
Stry: Orgel
Joakim Thåström: Sång & gitarr
Christian Falk: Bas
Gurra: Trummor
Per Hägglund: Keyboard
Fläskkvartetten: Stråkar
Peter Yngen: Kör
Aalto: Kör

Babylon Blues: Har vi inte grävt för många hål?, 3.32 (Stry/Babylon Blues)
Stry: Sång
Mikael Vestergren: Gitarr
Michael Bryder: Bas
Peter Strauss: Trummor
Tomas Gabrielsson: Piano
Jalle Lorensson: Munspel
Torbjörn Hedberg: Mirage

Anm: Skivan gavs ut i samband med P3:s rockprogram "Livet är en fest". Nämnvärt är att tex Ebbas "Vad skall du bli" och Perssons Pack "Tusen dagar härifrån" inte alls är 80-tals låtar. Att omslaget till Thåströms Xplodera mig 2000 finns med är också konstigt. Thåströms bidrag "Alla vill till himlen" är ju inte från den plattan.

Stry har också skrivit små kommentarer till "sina" låtar i bookleten.

"Afrika kanske skulle varit med på en Ebba Grön-LP i stållet för en Rymdimperiet-singel. Den är trots allt tusen gånger bättre än den där så kallade låten Musketör"

"Vid tidpunkten när Grävt skrevs hade jag ett ganska bra tempo i låtskrivandet. Man skulle kunna uttrycka det som att det "löpande låt bandet" rullade på i lagom takt och lagret av oinspelade låtar hade normal storlek, dvs ca ett femtiotal. Det känns bra att ha en liten buffert att leka runt med. Att Grävt skulle bli en så omtyckt låt var överraskande, jag hade inte alls känslan av att den var speciell. Antagligen är det texten som får folk på gott humör, själv är jag egentligen inte så intresserad av plastlyrik även om jag gör mig skyldig till det då och då. Helst hade jag velat behålla refrångens engelska orginaltext: All we ever do is say goodbye."