Tillbaka
Stry & Babylon Blues
S/T

Lp/Cd 1989 (Mnw MNWP177/MNWCD177) <Omslagets baksida>

 

 

 

1. Allting va hipp, 3,20 (Stry)
2. 15 ½, 4,15 (Stry)
3. HHH (Vacker musik & Bilvraksjesus), 3,30 (Stry)
4. Sommarnatt, 5,00 (Stry)
5. Vilken underbar dag, 3,55 (Stry)
6. Johnny Blund, 3,20 (Stry)
7. Glädje kan va danska barer, 4,15 (Stry)
8. Kickar, 3,35 (Imperiet)
9. Natt å dag, 3,40 (Stry)
10. Utanför eden, 5,10 (Stry)
11. Mmm… Ängel, 3,40 (Stry)*
12. Vår nya värld, 3,00 (Stry)*
13. En osalig sång, 6,44 (Stry/Babylon Blues)*

Stry: Programmering, elgitarr & akustisk gitarr
Henryk Lipp: Programmering, klaviaturer
Lars Thulin: Trummor & maraccas
Mikael Vestergren: Elgitarr & akustisk gitarr
Martin Rössel: Slidegitarr (2, 10)
Jerry Wälitalo: Kompgitarr (2, 3)
Torbjörn Hedberg: Klaviatur (3, 6)
Max Abbey: Elgitarr (6)
Peter Wiik: Kör
Juri Wiik: Kör
Anna Lena Karlsson: Kör
Nick Borgen: Kör
Katarina Milton: Kör
Göran Rydbo: Kör

utom *
Stry: Sång
Mikael Vestergren: Gitarr
Mats Bengtsson: Keyboard
Thomas Holst: Bas
Peter Strauss: Trummor

*cd-bonus

Producerat av Henryk Lipp och Stry utom 11-12 producerat av Martin Rössel. 13 producerat av Curt-Åke Stefan och Babylon Blues

Stry: De två första plattorna är ju ganska lika men på den tredje var det mer maskiner. Jag tyckte alltid att jag inte fick till låtarna som jag ville, dessutom var det ju ständiga medlemsbyten, jag ville ha mera kontroll bara och kunna bestämma mer själv. Maskinerna försvinner inte och är alltid pålitliga. Det var dock ganska svårt att programera. Henryk Lipp jobbade ganska mycket med den här skivan.

Det är lite konstigt sound på den men det beror inte på maskinerna. Jag tycker sången är lite konstig, Lipp tyckte jag skulle låta arg av nån anledning. "Allting va hipp" var ganska ny, "15 ½" skrev jag nog i Stockholm. "15 ½" betyder att jag gjort 15 och en halv skivor innan. Det är nästan en Fellini grej, Hans "8 ½" är tillsammans med "De sju samurajerna" mina favoritfilmer. Så då snodde jag det, som namn, men det har inget med Fellini att göra. Låten handlar inte heller om att jag gjort 15 skivor men det lät bra. Vid det tillfället kollade jag nog en del på film. På bio går jag knappt aldrig numer men kollar jag på TV så är nog mest filmer som gäller. Ett tag tittade jag dock mycket på "Våra värsta år". Jag såg det nästan varje kväll och spelade in nästan varje avsnitt.

Låten "Johnny Blund" spelade vi redan Krim Git. "Styr och ställer" hette den då. Så kan det gå med gamla punklåtar. "HHH" står för High Hat, "den låten med Hi Hat". Helskumt. Det var bara nåt arbetsnamn som vi behövde. Sen blev det så.

Webmasters anm: Lp:n innehåller endast 10 låtar, 1-5 på a-sidan och 6-10 på b-sidan. Feltryckt på Cd-omslaget; "Mmm...ängel" är spår nr 11. Dessutom så sitter "Vår nya värld" och "En osalig sång" ihop som spår nr 12.