Tillbaka
Garbochock
S/T

Cd 2002 (MNW/Mistlur MLR103) <Omslagets baksida>

 

 

 

1. Streberbarn (Stry)
2. Malmö City (Stry)
3. Ritual (Stry/Vestergren)
4. Fusion 1999 (Stry)
5. Ebb & Flod (Stry)
6. Så kall så het (Stry)
7. Invasion (Stry)
8. Repulsiv (Stry)
9. Alltid attack (Stry)
10. Chock (Stry)
11. Kan Kan flickor (Stry)
12. Cheyenne (Stry)
13. Kroppar möts (Karlsson/Stry)
14. Nirvana (Stry/Venant)

Stry: Sång
Binkie Liljegren: Trummor
Janne Karlsson: Bas
Anna Gustafsson: Orgel
Mikael Vestergren: Gitarr
Henrik Venant: Saxofon & kör
Lotta Vareman: Kör

Producerad av Henrik Venant & Garbochock
Inspelad av Ronny Sjöstrand i Lundaton, 1980
Cd-mastring: Stry Terrarie
Omslag: Jan Arndorff & Stry Terrarie
Foto: Hans Aarenstrup & Lars Sundestrand

Stry: Nu när jag gjort cd-mastringen är jag nöjd med i stort sett allt. Helheten är ganska bra men det finns väl en del låtar som känns sega, "Kan Kan Flickor" och "Cheyenne" mestadels kanske.
Jag har för det mesta tyckt att "Ritual" är den bästa låten men "Malmö City" och "Streberbarn" är ju också ganska bra. Jag är inte riktigt nöjd med "Repulsiv" så som den blev, inte heller nu på Cd-mastringen, den känns tveksam. Jag gillar såna låtar som "Nirvana" även fast det låter knätofseri. "Ebb & Flod" lyfte som helvete på Cd:n men låter förbannat dålig på vinylen. "Alltid attack" har lite konstigt murrigt ljud men är annars en bra låt, lite för glad kanske. "Så kall så het" var den mest lyckade inspelningen, den var helt ny då vid inspelningstillfället och det var väl nästan första gången vi spelade igenom den. Sen fick den väldigt bra ljud.

Anm: Återutgiven och remastrad. Låtordningen och omslaget skiljer sig dock lite från originalet. Därför ville inte bandet kalla plattan för 'Ritual'. Skivan innehåller till skillnad från Lp:n de två extraspåren "Invasion" och den helt tidigare outgivna versionen av "Chock". En annan tidigare version av "Chock" finns på Besökarna cd:n.