Tillbaka
Flickan med Det

Singelrecension ur Backstage #9 1991. Text: Jocke

Nog märks det mer än väl tydligt att denne forne Ebba Grön/Imperiet-medlem har tagit starka impulser av Mäster Thåström himself. Åtminstone på denna singels A-sida 'Flickan med Det'. Och det är "kanske" inget fel i det, men jag hade nog hoppats på att Stry skulle ha satt "någon" liten egen prägel på detta spår och inte enbart litat på "Mästers" grundidé. Musikaliskt sett finns inget att klaga på. Tungt, rappt komp med stickande gitarrer på toppen. LÄCKERT. Har ju alltid gillat tidiga Ebba Grön/Imperiet och detta faller ej utanför ramarna.

På B-sidan däremot kommer denna 45-varvares höjdpunkt 'Sveriges Barn'. Här visar Stry att han har något eget att komma med. Denna personliga, suggestiva tungpop tune skulle absolut vara A-sida. Gott driv i verserna och en refräng som sätter sig direkt, utan att vara påfrestande kommersiell. MERA SÅNT, och Stry kommer definitivt att kunna kallas 'Pojken med Det'.

Webmasters anmärkning: Hallå, okunskap. Stackars Stry, alltid jämföras med Thåström. Och att Flickan med Det skrevs innan ens Stry joinat Ebba tyder ju på att mannen här har fel. Det är väl snarare tvärtom, precis som Thåström också sagt; det är Stry som mest influerat Thåström, inte tvärtom. Tro inte allt ni läser.