Tillbaka
Det nya Imperiet ut på premiärturné

Artikel ur Sydsvenskan 860418. Text: Micke Widell

Efter Ebba Grön och Imperiet: Babylon Blues! I kväll drar Stry Terraries nya dynamitpaket ut på premiärturné. Med i bagaget finns den färska debut-LP:n "Labyrintens hjärta".

Redan i höstas fick Babylon Blues en flygande start med singeln "Har vi inte grävt för många hål", och sedan dess har man etablerat sig som ett av de mest lovande nya banden i Sverige. I förra veckan släpptes LP:n "Labyrintens hjärta", och i likhet med singelföregångarna har den fått en riktig portion beröm. Själv är Stry Terrarie nöjd med sin skiva, men ändå inte riktigt lika svallande som man hade kunnat vänta sig, och han är alltför blygsam för att dra på med det tunga "bästa-LP:n-jag-någonsin-gjort"-fyrverkeriet.
- Det kommer nog inte att låta riktigt likadant i fortsättningen, säger han lite avväpnande när Mera Nöjen träffar honom före turnéstarten på Kulturbolaget i Malmö. Jag vet inte, kanske den här skivan är för poppig. Den känns inte så genuin. Men nästa gång ska vi försöka göra ett lite mer personligt arrangemang och ta ut svängarna lite bättre. Både jag och Micke vill ha mer rötter i musiken.
Micke är gitarresten Micke Westergren, tillsammans med Stry själva kärnan i Babylon Blues. Både på plattan och på turnén har det två tagit hjälp av trummisen Sticky Bomb och basisten Stefan Björk från Wilmer X.

Anspråkslös

Stry är lika anspråkslös när han talar om sitt förflutna i Ebba Grön och som imperietbyggare.
- Jag tror inte att folk tycker att jag gjorde så mycket i Imperiet, säger han. Även om jag skrev kanske hälften av materialet var det Pimme (Thåström) som sjöng och fick den mesta uppmärksamheten, tilläger han utan att verka vare sig bitter eller besviken.
Ironiskt nog hoppade han av Imperiet strax innan bandet började komma de rejäla framgångarna på spåren. I samma veva passade han också på att flytta tillbaka till Malmö.

Turnéoro

Men att Imperiet fått sitt ordentliga genombrott utan honom verkar inte bekymra Stry speciellt mycket. Det enda som tycks oroa honom lite är att turnén dragits igång för snabbt efter det att "Labyrintens hjärta" kommit ut. Kanske inte folk hunnit få upp ögonen för bandet och skivan än.
- Men Stockholmsspelningen på Hard Rock Café ska vi i alla fall kunna sälja ut, säger han lite illmarigt.
Till saken hör, att Hard Rock Café är en av de minsta klubbarna i huvudstaden, och det krävs inte särskilt mycket för att fylla den lokalen.