Tillbaka
Occasional Dead Flys: Club Etage

Liverecension ur Kvällsposten 850613 Text: Kristina Adolfsson

I går på Club Etage gjorde Occasional Dead Flys sin andra spelning någonsin inför publik. Malmös eget hemliga kultband avtäcktes äntligen och hela Malmös rockelit med vänner, och några andra, var där för att bevittna.

De tillfälliga, som egentligen döljer Stefan Björk, Thomas Holst, Sticky Bomb (Wilmer X) och Stry Terrarie kom in, snubblade till och kastade sig raklånga över ett Link Wray-nummer. Sedan presenterade de oss sin version av Cramps "Human Fly" där Thomas Holst fick tillfälle att lägga upp lika mycket tremolo som hela den samlade produktionen på "A real cool time". Det var riktigt vackert

Stry Terrarie bevisade klart det vi alltid misstänkte honom för i Ebba Grön - nämligen scenpersonlighet. Manisk sådan. Han kråmade sig extasiskt framför mikrofonen och under "Dirt" hade han bara behövt skära sig någonstans för att bli Iggy Pop.

Stefan Björk slänge bak håret och sjöng helt kompetent där det behövdes. Sticky Bomb såg glad ut.

Bra hobbyband är kul. Både för dem som spelar och dem som lyssnar. Vem skulle annars våga blanda både Bo Diddley och Nationalteatern?

Speciellt roligt var det också att gå ut en onsdagkväll - och veta att man komma tillbaka nästa onsdag och nästa igen för mera rock. En lovvärd satsning av Stefan Somogyvari som insett att alla inte bara vill titta på TV på vardagkvällarna.