Tillbaka
Utanför Eden

Pressrelease från MNW 1987 inför LP:n Utanför Eden

Babylon Blues är framme vid sin andra Lp, Utanför Eden. Med mognad, tyngd och äkta rockkänsla berättar Stry och Babylon nio historier om tillståndet i världen, den del som hamnade utanför Eden. Strys texter har alltid en förmåga att blanda realistiska detaljer och förlopp med en suggestiv symbolik, som dessutom har känsla för det satiriska. Resultatet har blivit en rocklyrik som hör till den tveklöst mest intressantaste i landet. Något som Stry dokumenterade även med Garbochock och Imperiet.

Stry och bandet står gemensamt för musiken. Micke Vestergrens gitarrer dominerar ofta ljudbilden och fungerar som en pendang till texten och lyfter hela tiden fram och förstärker stämningar och känslor. Micke och Stry känner varann sen tiden i Garbochock och har under åren utvecklat ett lyhört samarbete som nu är drivkraften i Babylon Blues.

Peter Strauss, som spelade på Babylons två första singlar är tillbaka bakom trummorna och driver skutan framåt tillsammans med Thomas Holst bas (tidigare Wilmer X gitarristen). Mats Bengtsson sköter orgel och övriga keyboards och ger det där fylliga soundet åt låtarna. Gäster är Wilmers Sticky Bomb på percussion och banjogeniet Kjell Johansson som gör "En osalig sång" till något alldeles extra.