Tillbaka
Stry
Plastålektrik

Lp/Cd 1991 (Mnw MNWP206/MNWCD206) <Omslagets baksida>

 

 

 

1. Skaka hand, 4,26 (Stry)
2. Diggar du sånt, 5,04 (Stry)
3. Laddat lugn, 4,02 (Stry)
4. Pengar, pengar, 3,37 (Stry)
5. Helgeå, 4,31 (Stry)
6. Sveriges barn, 3,58 (Stry)
7. Flickan med det, 3,59 (Stry)
8. Anarki/äcklig, 3,34 (Stry)
9. Klubb Kashbahn, 3,45 (Stry)
10. Krossa, 3,42 (Stry)
11. Vackra tal, 3,11 (Stry)
12. Ta mig hem, 3,40 (Stry)
---------------------------
CD extra spår
13. Släng det, 3,38 (Stry)
14. Kaos, 3,45 (Stry)
15. Helikoptersång, 4,55 (Stry)

Stry: Sång, gitarr & akustisk gitarr
Mikael Vestergren: Elgitarr
Mikael Hartle: Elgitarr
Johan Eklund: Trummor
Niclas Hedin: Percussion
Ola Främby: Kör
Bo Jönsson: Kör

Producerad av Stry

Stry: Jag tycker att "Plastålektrik" är väldigt väl sammanhållen. Jag genomförde mina idéer, och det blev som jag ville. Visst gjorde jag misstag, som att jag opererade bort basen efter mixning. Det var idiotiskt misstag men det har jag rättat till på remastringen. Det finns några låtar som är sämre, men det nog ganska oundvikligt när man gör ett album med 15 låtar. Man chansar lite, men jag brukar också tycka att alla mina låtar är bra, men vissa är bättre. "Plastålektrik" innehåller som jag uppfattar en del standard-låtar som inte är så fantastiska. Nån Stry-fan tyckte att "Vackra tal" är den bästa på skivan, men själv tycker jag det är en typisk standard låt. Man vet sällan helt vad folk kan tycka är bra eller fantastiskt. En platta ska innehålla olika sorters låtar. Det finns några grupper som inte är så där hårt nischade, Red Hot Chili Peppers t.ex. Det är som med gamla Beatles-skivor. De kunde göra vilken sorts låt som helst. Tyvärr kan inte jag göra precis vad som helst, för jag är inte tillräckligt skicklig. Jag vill dock inte gå in för att göra samma grej på alla plattor.

På "Plastålektrik" är det en hel del gamla låtar från tiden runt 80; "Diggar du sånt" höll på med redan då, "Flickan med det" och "Klubb Kashbahn" spelade vi också då. "Helikoptersång" körde vi med Garbochock, fast inte riktigt i den versionen dock men den skrevs då i alla fall. "Anarki/äcklig" är ett hopkok av två Krim Git-låtar och "Släng det" är också en dögammal låt. Den är väldigt trivial kan man säga.

Det finns lite nytt på den. "Laddat lugn", "Sveriges barn", "Vackra tal" och "Krossa" var ganska nya. De som jag är mest nöjd med är "Krossa" och "Klubb Kashbahn". Jag kan tycka att "Flickan med det" är lyckad, jag tycker jag sjunger väldigt bra där. Den har en skön feeling. "Ta mig hem" kanske inte är så lyckad men det är rent textmässigt som jag inte gillar den numera. "Anarki/äcklig" och "Pengar pengar" genomfördes tillfredställande men är ändå inte särskilt minnesvärda.

Textmässigt finns det en hel del bra grejer på "Plastålektrik". Det är i och för sig ganska mycket tydliga texter. "Kaos" är rätt så bra faktiskt. Låten känns lite dyster, men texten gillar jag.

Webmasters anm: "Flickan med Det" och "Klubb Kashbahn" är från början gamla låtar som "Stry & Stripparna" spelade in redan 1980. "Anarki/Äcklig" är egentligen två gamla Kriminella Gitarrer-låtar som Stry satt ihop till en.