Tillbaka
Imperiet
S/T

Mp 1984 (Mistlur MLRM02)

 

 

 

A1. Det glittrar, 4,02 (Imperiet)
A2. Dekadanser, 3,34 (Imperiet)
A3. Kickar, 5,06 (Imperiet)
B1. Kriget med mig själv, 4,27 (Imperiet)
B2. Gigolo Blues, 3,29 (Imperiet)
B3. Jag kan inte leva utan dig, 3,36 (Imperiet)

Stry: Sång & gitarr
Christian Falk: Bas & sång
Gurra: Trummor
Joakim Thåström: Sång & gitarr
Per Hägglund: Keyboards & sax

Producerad av Stefan Glaumann & Imperiet

Stry: På Mp:n började vi undra vad vi skulle göra överhuvudtaget. Vi höll på länge med den här skivan, men ändå blev det ganska misslyckat. "Dekadanser" är inte bra, "Gigolo Blues" är ju helt misslyckad, den går för fort jämfört med när jag skrev den, och refrängen skulle aldrig översatts (?). De andra låtarna är väl ganska okej. "Kriget med mig själv" är också en konstig grej, bra, men den verkar höra hemma nån annanstans.

"Kickar" var meningen att jag skulle ta med till Skåne. Jag sa att jag funderade på att flytta tillbaka till skåne, men det tog ett tag innan det blev av, och plötsligt så hade vi börjat spela in den. När Crillan hittade på basgången så lät det så bra att jag blev tvungen att forsätta. Det är ju egentligen en blues och min tanke var väl att min nästa pryl skulle handla om det. Roots. "Kickar" hade ju också en engelsk text, "High, high, higher than high". Det var mest snodda meningar från Cramps och Talking Heads. Jag tror till och med att jag sjöng "Kickar" från början, men sen gjorde Thåström om det, som väl är, eftersom att det lät bättre. Annars är det bara jag och Crillan som spelar på den låten. Det är trummaskin, Gurra var på semester, bortrest.

Webmasters anm: Stry skrev "Jag kan inte leva utan dig", "Gigolo Blues" och "Kickar". Släpptes även som Cd tillsammans med Rasera 1992. En nypress med annat omslag släpptes 1997. Se omslag; 1992, 1997.