Tillbaka
Babylon Blues
I Labyrintens Hjärta

Lp 1986 (Mnw MNWP149) <Omslagets baksida>

 

 

 

1. Har vi inte grävt för många hål?, 3,22 (Stry/Babylon Blues)*
2. Städer, 3,40 (Stry/Babylon Blues)
3. Jack the Ripper, 3,50 (Nationalteatern)
4. Jag är kär, 3,18 (Stry/Babylon Blues)
5. En stenig väg, 5,04 (Stry/Babylon Blues)
6. Fyra hjältar, 3,00 (Stry/Babylon Blues)
7. Så lugnt, 3,35 (Stry/Babylon Blues)
8. Sponkad, 3,30 (Stry/Babylon Blues)
9. Rock´n roll, 2,12 (Stry/Babylon Blues)
10. Labyrintens hjärta, 3,17 (Stry/Babylon Blues)
11. Gunga bergets topp, 3,42 (Stry/Babylon Blues)

Stry: Sång
Mikael Vestergren: Gitarr
Stefan Björk: Bas
Sticky Bomb: Trummor

utom *
Stry: Sång
Mikael Vestergren: Gitarr
Michael Bryder: Bas
Peter Strauss: Trummor
Tomas Gabrielsson: Piano
Jalle Lorensson: Munspel
Torbjörn Hedberg: Mirage

Producerad av Babylon Blues & Curt-Åke Stefan utom *, producerad av Babylon Blues och Tomas Gabrielsson

Stry: Kontraktet med MNW fick jag efter att ha skickat runt demon, först till Amalthea och även till Mistlur. Bossen på MNW hade sagt till mig tidigare att om jag ville göra nåt på MNW så fick jag det. Vi tyckte nog inte det var så bra idé att ha ett Stockholmsbolag utan vi hade hellre spelat in på Amalthea. Det hade varit bättre att kunna vara i Malmö men de nappade tyvärr inte.

På första Lp:n är det ganska mycket nya låtar, men "Jag är Kär" körde Garbochock och även "Städer" är gammal. "En stenig väg" är låten "Besökarna" i botten. Basriffet är ju samma. "Rock´n roll" är lite gammal också. Sen så just den där textraden i "Sponkad" sjöng jag ibland till "Smoke on the water" när vi jammade med Besökarna. "Gunga bergets topp", "Har vi inte grävt för många hål?", "Fyra hjältar", "Så lugnt" och "Labyrintens hjärta" var nog helt nya.

Jag har alltid tyckt om "En stenig väg". "Grävt" är lyckad men det är en låt utan nåt större djup. Det är ju det här med plakatlyrik, enkla sanningar. "Alltid fel" som jag påstod är ju inte sant egentligen, det kan ju va väldigt rätt att skjuta nån. "Fyra hjältar" är inte bra alls, "Labyrintens hjärta" blev inte bra inspelad. "Sponkad" är ju dock jävligt bra. Sen tycker jag den här versionen på "Gunga Bergets topp" är mycket bättre på demon, den är för slick på Lp.n. Likadant "Städer", den är helt misslyckat på Lp:n. Jag har alltid vart missnöjd med den fast det var jag som ville att den skulle gå så. Fast jag har inte hört den på hur länge som helst. "Jack the ripper" var nåt försök att bli spelad på radion tror jag. Det var en veva som Lädernunnan hade en hit med nån Abba-låt och Imperiet gjorde Fred och så. Men det funkade ju inte såklart. "Grävt" spelades visserligen en del på radion och den spelas lite fortfarande. Jag får listor hem på vilka låtar som spelas och det är nog "Grävt" som spelas mest.