Tillbaka
Stry
Hale Bopp

Cd 1996 (Rim&Reson RR2046) <Omslagets baksida>

 

 

 

1. My wild smoke, 3,32 (Stry)
2. Rain, 2,25 (Stry)
3. Cause I´m alive, 3,20 (Stry)
4. Lost, 3,22 (Stry)
5. Free, 3,23 (Stry)
6. Not fair, 3,13 (Stry)
7. For you, 3,39 (Stry)
8. Almighty Lord, 3,54 (Stry)
9. Sweet, 4,01 (Stry)
10. Come my way, 3,39 (Stry)
11. East west, 2,54 (Stry)

Producerad av Stry

Stry: "Hale Bopp" är inspelad här hemma i lägenheten. Vet inte riktigt när jag kom till den punkten att bestämma mig för att göra en engelsk platta. Några låtar på plattan är ganska gamla. "Lost" t.ex har viss del som är urgammal.

På skivan var det en gitarrist med, men annars spelar jag det mesta själv. Det var första gången som jag spelade med Christer Nilsson. Han ringde upp och tyckte vi skulle göra nånting så jag bad honom att komma upp och spela lite. Hale Bopp var en sån skiva där jag bestämde nästan allt, och sällan lät mig påverkas av andras åsikter. Christer tyckte väl att det var OK just då, att inte diskutera så mycket. Trots det tycker jag han tillförde en hel del som jag inte skulle ha kunnat komma på. Dessutom sjöng han en massa trevliga körgrejer. Själva skivsläppet skötte Spectrum på Rim & Reson.

På sistone har jag tyckt att "My wild smoke" är den bästa texten jag gjort, av nån anledning. Jag gillar första och andra meningen i den låten. Sen tycker jag om att det inte är nån refräng utan bara sex meningar som ändå sitter ihop på nåt sätt, fast ändå inte, de kommenterar varandra. Den låten är ju egentligen en ren rip-off på Byrds Eight Miles High och det har jag inte försökt att dölja på nåt sätt. Det är mer som en hyllning. Fast jag tycker att min text är bättre än deras.