Tillbaka
Conny Nimmersjö om Stry

Intervju med gitarristen i bob hund Conny Nimmersjö. Conny har förutom bob hund också varit med i grupperna Ack o Ve, Den Trettonde dagen, Cancer, Join the Girls, Kvartetten, Enhänta Bödlar, Pärlfiskarna, Världen Är Full Av Violer och Conny & Johnny.

Conny har också hunnit med en rad olika jobb, bl.a Dödgrävare, Trappstädare, Degtillverkare och Vårdbiträde. Fick sparken från samtliga. Som Skolvaktmästare, Recensent, Ljusskötare, Tidningsbud, Skivförsäljare, Brandsanerare, Rivningsarbetare, Antikvariatsbiträde lyckades han bättre.

1. Hur kommer det sig att du började lyssna på Stry?
Jag var 14 år och lyssnade på allt med punk-anknytning. Garbochocks platta var ett slag i magen; fascinerande, skrämmande och upphetsande. Det var en sån platta som jag lyssnade mer och mer till, den blev bättre och bättre för varje lyssning. När jag var sexton gick jag och såg alla rymdimperiet-spelningar i Stockholmstrakten.

2. Vilket är ditt starkaste Stry-minne?
Det är när jag var 14 och spelade gitarr i pojkrummet till Garbochocks platta. Jag spelade den på högsta volym så jag inte kunde höra att jag spelade fel ackord hela tiden.

3. Vilken är den bästa texten/låten?
Så kall så het

4. Har Stry påverkat bob hunds musik på något sätt?
Utan svensk punk inget bob hund. Jag ser oss som en släkting i rakt nerstigande led från den svenska punken.