Tillbaka
Chips om Stry

Intervju med gitarristen och producenten Chips Keisbye. Chips började sin bana som basist i punkbandet Brulbåjz hösten 1979. Gruppen höll på ett par år och släppte singeln; Dödens Apostlar/EAP 1980. När bandet splittrades bildade Chips Sator Codex som efter en singel och ett album kortade ner namnet till bara Sator. I det namnet har gruppen släppt ett gäng album, bl.a Slammer, Stock Rocker Nuts, Headquake och Stereo. Sommaren 1991 turnerade bandet med Thåström och Chips har även kompat Thåström på hans senaste turnéer. I somras gjorde Sator comeback efter ett par års tystnad och ett nytt album väntas. Som producent har Chips producerat bl.a Hellacopters, Nomads och Sahara Hotnights.

1. Hur kommer det sig att du började lyssna på Stry?
Det fanns inte så många punkband i Svergie 78-79 så man kollade in alla man hörde talas om. Med ett namn som Kriminella Gitarrer måste man ju vara bra så jag köpte singeln Silvias Unge olyssnad på Pet Sounds i Stockholm. Det var nog våren 1979. Det var nog en lyckad chansning för den är fortfarande en av Sveriges bästa singlar någonsin.

2. Vilket är ditt starkaste Stry-minne?
Det blir nog ovanstående uppspelning av Silvias Unge på min gamla monoanläggning i pojkrummet.

3. Vilken är den bästa texten/låten?
Det är omöjligt att välja en bara men just nu så blir det så här: Bästa texten är Repulsiv. Bästa låten är Vårdad Klädsel.

4. Har Stry påverkat Sators musik på något sätt?
Det är svårt att säga vad som påverkar ens musik. Jag vet inte ens om jag vill veta det. Men vi har ju alltid lyssnat på Strys grejer i både Kriminella Gitarrer, Garbochock, Blödarna och givetvis Ebba Grön och Rymdimperiet.